Yerba Maté Taragui Sin Palo - 500 g (mate čaj)
Taragüi Sin Palo nabízí silnou, čistou a intenzivní chuť. Vyrábí se pouze z jemně nasekaných a namletých lístků s minimálním podílem prachu, což jí dodává specifickou jemnost a zároveň výraznost.
Tento typ yerby je ideální pro přípravu ve French pressu, ale potěší i při tradičním servírování. Chuťově je výraznější a intenzivnější než klasická Taragüi Con Palo.
Taragüi je jednou z nejznámějších a nejstarších argentinských značek yerba maté s téměř stoletou tradicí. Působí pod společností Las Marías, největším výrobcem yerby v Argentině. Značka je průkopníkem v oboru – v roce 1966 uvedla první yerbu v klasickém čajovém sáčku a v roce 1994 představila vůbec první vakuově balenou yerbu na světě.
Společnost Las Marías klade velký důraz na odpovědné a udržitelné hospodaření. Přibližně polovina surovin pochází od nezávislých pěstitelů, kteří jsou pod přísnou kontrolou, aby se předešlo například využívání dětské práce. Firma je také významným zaměstnavatelem v regionu a aktivně podporuje místní komunitu – od vytváření pracovních míst přes rozvoj sportovních areálů až po vzdělávací projekty pro mladé lidi a čerstvé absolventy.
Složení
🌿 100% Yerba Mate (Ilex Paraguariensis - Cesmína paraguayská)
Příprava yerba maté jako čaj
👉 1–1,5 lžíce (7-10g) yerba maté zalijte 0,5 l vody (80 °C) a louhujte 3–5 min.
👉 Sceďte a dle chuti můžete přidat citron či med.
🍵 Lze připravit i ve frenchpressu.
⏰ Vhodné k celodennímu popíjení.
Obřadní příprava yerba maté
👉 Do kalabasy nasypte yerba maté do 1/3 objemu, nakloňte a vytvořte úhel cca 45° a vložte bombillu.
👉 Zalijte vodou (60–80 °C) jen tolik, aby se yerba nasákla a dolijte vodou navíc. Poté srkejte bombillou.
♻️ Zalévejte opakovaně, dokud nálev neztratí sílu.
⏰ Po použití kalabasu vyčistěte a usušte.
Země původu
🌎 Argentina