Čínské červené datle

Čínské datle - sušené plody s jablečnou chutí a moučnou konzistencí, které se dají využít jak v kuchyni, tak k přípravě nálevu či k přímé konzumaci. Datle mají vysoký obsah vitamínu C, B, karotenu a minerálních látek, jako je draslík, železo, vápník, fosfor, hořčík, sodík, zinek, mangan, měď, kobalt a jód. Plody se doporučují proti kašli, nespavosti, neurózám, revmatickým bolestem a na dobré trávení.

V tradiční čínské medicíně se používají na zmírnění stresu a posílení ledvin. 
Datle mají také účinky protiplísňové, antibakteriální, protizánětlivé, antioxidační a imunostimulační. Mast z prášku z plodů a medu dobře hojí rány a prášek v 80% alkoholu se používá na popáleniny prvního stupně.

Varianta:
Dostupnost Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 43/50G 43/100 Zvolte variantu
130 Kč 230 Kč od 130 Kč 116,07 Kč bez DPH 205,36 Kč bez DPH od 116,07 Kč bez DPH
Čínské červené datle
Peckovice čínských červených datlí, vzhledem podobné švestkám, dorůstají velikosti 3–6 cm (v závislosti na kultivaru). Po sklizni chutnají jako jablka. Mohou se také nechat několik týdnů odležet, při čemž projdou fermentací, která jim dá datlovou chuť, podle které dostaly své jméno.
 
Čínské datle, známé také pod názvem jujuba, rostou na malém, opadavém stromku s krásným českým názvem Cicimek. V Číně se jujuba pěstuje 3000 let (některé zdroje uvádí až 4000 let) a ještě donedávna byla nejrozšířenější ovocnou dřevinou.

 Složení
🌰 Čínské červené datle (Zao)

 Příprava čaje
👉 5 - 6 sušených čínských červených datlí
👉 Zalijte 250 ml vroucí vody
👉 Nechte louhovat 10 minut
👉 Po vypití výluhu můžete sníst i samotné bobule
👉 Použít je lze do dezertů, džemů, šťáv, smoothie, sušené či čerstvé

🌱 Superpotravina
🏮 Čínská medicína
😋 Skvělá chuť
💊 Vitamíny
💎 Minerály